Secretaris

Als secretaris zorg je ervoor dat de interne en externe communicatie soepel verloopt.

Deadline: zaterdag 11 mei 2024, om 23:59

Image by Annie Spratt

Zainab Touati

Secretaris 23|24

"Als je vragen hebt over het bestuur of de functie secretaris, aarzel dan niet en stuur mij een bericht via mijn e-mail !"

Wat doe je?

Als secretaris ben je verantwoordelijk voor zowel interne als externe zaken rondom leden en contacten met derden. Je onderhoudt contact met leden via e-mail en nieuwsbrieven en updates op de Whatsapp ledengroep. Je houdt de ledenadministratie up-to-date en reageert tijdig op e-mails en verzoeken van derden (of eventueel ook leden).

Daarnaast heeft de secretaris de verantwoordelijkheid om alles binnen het bestuur goed te laten verlopen. Voor vergaderingen bereid je wekelijks een agenda voor en tijdens de vergaderingen maak je de notulen.

Je controleert dagelijks de MUSA e-mails en zorgt ervoor dat binnenkomende e-mails beantwoord worden. Als de e-mails naar een ander bestuurslid worden gestuurd, breng je hen op de hoogte en zorg je ervoor dat ze antwoorden. Eens per maand stuur je een nieuwsbrief waarin je onze leden informeert over de recente ontwikkelingen binnen MUSA, over aankomende evenementen en workshops.

Wanneer een nieuw lid zich aanmeldt, stuur je een welkomstmail en zorg je ervoor dat ze worden toegevoegd aan de Whatsapp-groep. Je houdt eventuele afspraken bij en zet ze in de MUSA-kalender, herinnert andere bestuursleden aan afspraken, volgt hun taken op en probeert het team aan het werk te houden. Tijdens de wekelijkse vergadering documenteer je alle discussies en genomen beslissingen voor toekomstige referenties.

Een bestuursjaar bij een islamitische studentenorganisatie zorgt voor je persoonlijke ervaring. Je zult veel leren over hoe een bestuur en een organisatie functioneert. Je leert goed werken in een groter team, zelfstandig werken en initiatief nemen. Een bestuursjaar wordt steeds meer een criterium bij grotere bedrijven. Een bestuursjaar kan je een voorsprong geven bij het solliciteren naar een stage, werkstudentschap of fulltime baan. In het religieuze veld zul je veel groeien, of je dat nu beseft of niet. Om ervoor te zorgen dat MUSA op haar fundamenten blijft staan, zul je veel vragen stellen over evenementen, samenwerkingsverbanden, besluiten en de universiteit.

• Je bent student aan een universiteit of hogeschool in Amsterdam.

• Je bent consequent, gemotiveerd en betrouwbaar

• Je bent in staat om minimaal 8 uur per week aan MUSA te besteden.

•  Je bent sterk in je schriftelijke en mondelinge communicatie.

• Je kunt effectief met je tijd omgaan

• Eerdere bestuurservaring is een pré, maar geen vereiste