top of page

Algemeen Bestuurslid

Deadline: zaterdag 11 mei 2024, om 23:59

"Als je vragen hebt over het bestuur of de functie, aarzel dan niet en neem contact met ons op via e-mail !"

Wat ga je doen?

Als Algemeen Bestuurslid versterk je ons team en ondersteun je onze commissies. Met drie verschillende commissies bieden we een scala aan mogelijkheden waarbij je kunt bijdragen en ontdekken waar je interesses liggen. Deze rol plaatst je in een onmisbare positie, waarin je je veelzijdigheid kunt tonen door soepel te schakelen tussen verschillende bestuursleden en commissies. Je bent oplossingsgericht en zorgt ervoor dat taken actief worden aangepakt, soms zelfstandig en soms in samenwerking met anderen. Je deelt advies en ideeën om processen te verbeteren en bent een essentiële schakel voor de zichtbaarheid en belangenbehartiging van moslimstudenten, zowel binnen als buiten de universiteit.

Wat zit er voor jou in?

Na een bestuursjaar bij SV MUSA ben je gegarandeerd persoonlijk en professioneel gegroeid. Het stelt je in staat essentiële vaardigheden te ontwikkelen zoals leiderschap, teamwork, taakbeheer, zelfs als je ze nog niet bezit. 

Je wordt ook uitgedaagd om verantwoordelijkheid te nemen en initiatief te tonen. Het mooie van het bestuurslidmaatschap is dat je jezelf zoveel kunt uitdagen als je wilt. Het dienen op een bestuur biedt je praktische ervaring die je cv kan verrijken en je kan laten opvallen bij toekomstige sollicitaties, ongeacht de (studie)richting die je (uiteindelijk) kiest. Als bestuurslid heb je enorme mogelijkheden om je netwerk op te bouwen en/of uit te breiden. 

Je hebt de kans om samen te werken met andere (islamitische) studentenverenigingen, bedrijven (inclusief recruiters) en andere organisaties. Niet onbelangrijk is dat je solliciteert voor een positie bij een islamitische studentenvereniging. Je belandt in een omgeving waar je bewust en onbewust wordt aangemoedigd om een betere moslim te worden en je religieuze kennis op te bouwen en te verdiepen. 

Daarnaast help je moslimstudenten aan de UvA om hun religieuze identiteit beter tot uiting te brengen, bijvoorbeeld door een fatsoenlijke gebedsruimte. Je bouwt en onderhoudt een gemeenschap waar (nieuwe) moslims zich thuis voelen, samen kunnen eten, drinken en lachen.

Wat vragen wij?

  • Je bent een voltijdstudent aan een universiteit (of hogeschool) in Amsterdam;

  • Je bent gemotiveerd, creatief en leergierig;

  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;

  • Het vermogen om snel te schakelen tussen taken;

  • Creatieve ideeën, maar ook het vermogen om anderen ruimte te geven om hun ideeën te delen;

  • Het vermogen om anderen te motiveren en een teamspeler te zijn, maar ook zelfstandig te kunnen werken;

  • Ervaring binnen een bestuur of studentenraad is een pré, maar niet vereist;

  • Je kunt ±8 uur per week besteden aan SV MUSA.

bottom of page