top of page

Fri, Oct 30

|

Zoom

Racisme binnen de Ummah – Met Azzedine Karrat

Registration is closed
See other events

Time & Location

Oct 30, 2020, 6:30 PM – 9:00 PM

Zoom

About the event

De islam leert ons om iedereen gelijkwaardig te behandelen en dat er alleen onderscheid gemaakt mag worden op basis van taqwa (Godsvrees).

“O mensen! Waarlijk jullie Heer is Eén en jullie vader (Adam) is één. Een Arabier is niet beter dan een niet-Arabier en een niet-Arabier is niet beter dan een Arabier; een blanke is niet beter dan een donkere en een donkere is niet beter dan een blanke – behalve in termen van vroomheid en goede daden.”*

Helaas is het zo dat ook binnen de moslimgemeenschap sprake is van racisme en uitsluiting. Om dit bespreekbaar te maken organiseren wij samen met imam Azzeddine Karrat een avond waarbij er een lezing gegeven zal worden over wat de islam ons leert over racisme en discriminatie en hoe de situatie was in het pre-islamitische tijdperk. De lezing is live te volgen via onze Facebookpagina. Daarnaast zal er na de lezing een zoomgesprek plaatsvinden waar ruimte zal zijn voor discussie.

Wil jij graag live aanwezig zijn tijdens de discussie? Verzeker jezelf dan nu van een plek door je aan te melden via www.svmusa.nl/racisme!

*Deze hadith is overgeleverd van de Profeet (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem) door Abu Nadrah (moge Allah tevreden met hem zijn), is vermeld door imam Ahmad (22391) en sahih verklaard door Sheikh Al-Albaanie.

Share this event

bottom of page